Jamstvena izjava

Kao inovativna tvrtka koja je orijentirana k budućnosti, veliku pažnju posvećujemo kvaliteti i pouzdanosti naših proizvoda. Naš cjelokupni asortiman robe prolazi kroz strogu kontrolu kvalitete. Ukoliko određeni proizvod, suprotno od očekivanja, ne radi besprijekorno ili ukoliko postoje nedostatci, nudimo svojevoljno jamstvo proizvođača na osnovu sljedeće jamstvene izjave.

Trio Lighting Group* daje potrošačima za sve svjetiljke iz asortimana TRIO/REALITY s fiksno ugrađenim LED sijalicama koje su kupljene od 01. travnja 2017. (datum kupovine) svojevoljno jamstvo na funkcionalnost LED sijalica u trajanju od 5 godina i za sve svjetiljke s fiksno ugrađenim LED sijalicama koje su kupljene prije 01. travnja 2017. svojevoljno jamstvo na funkcionalnost LED sijalica u trajanju od 3 godine. „Potrošač“ u smislu ovog jamstva proizvođača je svako fizičko ili pravno lice koje je vlasnik jednog od TRIO, odnosno REALITY proizvoda i lice koje nije kupilo proizvod kako bi ga dalje preprodavalo ili kako bi ga u okviru svoje poslovne ili samostalne poslovne djelatnosti ugradio kod trećih lica. „Prvi krajnji potrošač“ je onaj potrošač koji je prvi kupio proizvod od ovlaštenog trgovca ili drugog fizičkog ili pravnog lica, koji je proizvod u okviru svoje poslovne ili samostalne poslovne djelatnosti preprodao ili ugradio.

Jamstveni rok

Svojevoljno jamstvo na funkcionalnost LED sijalica iznosi, kao što je već gore navedeno, 5 odnosno 3 godine i počinje danom kupovine prvog krajnjeg potrošača.

Sigurnost jamstva

Svojevoljno jamstvo na funkcionalnost obuhvata besprijekornu funkciju svijetljenja svjetiljke kao i funkcijsku ispravnost elektronskih komponenti.
Pri tome je mjerodavno stanje naučne spoznaje u trenutku proizvodnje.
Za svjetiljke s fiksno ugrađenim LED sijalicama u pogledu zajamčene i pravilne funkcije svijetljenja vrijedi sljedeće ograničenje: prema sadašnjem stanju tehnologije, svjetlosni učinak LED sijalica može se smanjiti u tijeku životnog vijeka, ali ne može doći do iznenadnog prestanka s radom. Ovaj proces starenja (degradacija) može se svesti na termičke utjecaje na kristal i unutar LED tehnologije se podrazumijeva kao sasvim normalna pojava. Ovdje se radi o trošenju kao posljedica upotrebe.
Vijek trajanja LED sijalica mjeri se, odnosno određuje, na osnovu onog trenutka kada njene svjetlosno-tehničke vrijednosti pokažu barem jednu tzv. L70/B10 vrijednost. Oznaka L70 znači da se svjetlosni učinak određene LED sijalice smanjio na 70% izvorne vrijednosti od trenutka kada se pustila u rad. Svaka LED sijalica se sastoji iz više manjih LED modula i vrijednost B10 znači da 10% ugrađenih LED modula ne postiže ovu vrijednost. LED sijalice su po isteku svog vijeka trajanja i dalje u potpunosti funkcionalne, ali sa malim svjetlosnim učinkom.
To znači da smanjenje svjetlosnog učinka LED svjetiljki u prethodno opisanom opsegu unutar vijeka trajanja ne predstavlja nedostatak prema trenutnom stanju nauke i tehnike .

Jamstveni servis

U slučaju da se unutar jamstvenog roka pojavi nedostatak ili kvar, smisao jamstvenog servisa je u tome da tvrtke TRIO Lighting Group-a* prema svom izboru izvrše za potrošača besplatnu popravku proizvoda ili zamijene proizvod drugim iste vrste i istoga tipa. Ukoliko određena svjetiljka u trenutku pojavljivanja greške više nije u asortimanu, onda su tvrtke TRIO Lighting Group-a* ovlaštene da isporuče sličan proizvod iste vrijednosti.
Jamstveni servis ne produžava jamstveni period, niti počinje novi jamstveni rok. Preostalo vrijeme jamstvenog perioda od izvornog jamstvenog perioda vrijedi i za zamjenski proizvod.

Pravo na jamstvo i dokaz o jamstvu

Pravo na jamstveni servis postoji samo ukoliko se pismeno izvrši prijava greške direktno prema prodavaču i nakon 2 godine prema tvrtki TRIO Lighting Group*. Preduvjet za to je neposredno prijavljivanje unutar jamstvenog roka nakon spoznaje nedostatka proizvoda. Pored toga, obavezno je priložiti originalni račun o redovnoj kupovini proizvoda, kao i dotični proizvod. Odgovarajući računi se prema tome moraju sačuvati do kraja jamstvenog roka.

Uvjeti jamstva i isključenje iz jamstva

Iz ovog svojevoljnog jamstva na funkcionalnost su izričito izuzeta sva zamjenljiva sredstva za rasvjetu, svi proizvodi prodati kao proizvodi druge kategorije i izložbeni primjerci.
Ova potvrda za jamstvo također vrijedi pod uvjetom
• da se proizvodima rukovalo namjenski,
• da su se slijedili propisi za instalaciju koji su priloženi uputi za uporabu, kao i da se pridržavalo graničnih vrijednosti za napajanje i za utjecaje okoline,
• da se nisu vršile nadogradnje ili preinake, odnosno bilo kakve modifikacije na proizvodu,
• da se održavanje, njega i uporaba proizvoda vršila shodno uputi za uporabu,
• da su se upotrijebila propisana sredstva za rasvjetu koja odgovaraju odgovarajućim normama i propisima,
• da na proizvodima nije bilo kemijskih i fizičkih utjecaja na površini materijala koji su nastali uslijed nepravilnog korištenja, kao npr. oštećenja zbog pogrešnih sredstava za čišćenje i pranje ili oštrih predmeta, kao i zbog pucanja ili upotrebe sile. Štete nastale iz ovih razloga ne podliježu potvrdi jamstva,
• da se dokumenti prilikom prodaje nisu mijenjali ili postali nečitljivi.

Ostala prava

Neovisno od ovog jamstva proizvođača o tome da li će se uvažiti ili ne pravo na gore navedeno jamstvo u slučaju potraživanja jamstva, zakonska prava se neće ni u kojem slučaju ograničavati u pogledu jamstva i zaštite potrošača. Ovim jamstvom proizvođača se također neće ograničiti prava prema Zakonu o odgovornosti za proizvode u slučajevima namjernog i grubog nemara.

Napomene u vezi ove jamstvene izjave

*Gore navedena jamstvena izjava vrijedi za sljedeće pripojene kompanije TRIO Lighting Group-a:
• TRIO Leuchten GmbH, Gut Nierhof 17, D-59757 Arnsberg
• REALITY Leuchten GmbH, Gut Nierhof 17, D-59757 Arnsberg
• TRIO International GmbH, Gut Nierhof 17, D-59757 Arnsberg
• TRIO Lighting Ibèrica S.L., Avda. Corts Catalanes 5-7, 08173 Sant Cugat de Valles, Barcelona
• TRIO Lighting Italia s. r. l., Via Padre Giuseppe Masciadri 2 H, 22066 Mariano Comense
• TRIO Lighting Scandinavia Oy, Malmin raitti, rappu B, 00700 Helsinki
• TRIO Lighting Türkiye Ltd. Sti., Inönü Mahlesi Kayisdagi Caddesi Münüre is Merkezi. No. 28
K:2 D:2, 34704 Atasehir, Istanbul
• ArnsbergerLicht, Inc., 18020 S. Figueroa Street, Gardena, CA 90248 Los Angeles - USA